Bödecs Pál

Bödecs Pál

Az elmúlt kilenc évben a magántanárkodás mellett elvégeztem az ELTE angol-magyar osztatlan tanárképzését, képzett játékmester lettem, kidolgoztam a saját játékosított pedagógiai módszeremet a hozzá tartozó kártyajátékkal együtt, majd OTDK publikációs különdíjat nyertem a módszerről szóló tanulmánnyal.
Eközben gimnáziumi osztályfőnökként vezettem egy nagyon kedves osztályt, illetve a Református Tananyagfejlesztő Csoport támogatásával irányítottam egy egyéves kísérletet, ami alapján továbbfejlesztettem a módszerem.
Professzionális pályafutásom ezen részét 2022. júliusában lezártam.

Játékfejlesztőként és módszertani újítóként képzéseket tartok magyartanároknak a Mecénátus módszerről, angolra, történelemre és kémiára fejlesztek újabb játékokat és módszereket, illetve tananyagfejlesztőként számos olyan projekten dolgozom, amelyek segítenek a diákok önállóságának a növelésében, érthetőbbé teszik a tananyagot, és egyúttal tehermentesítik a tanárokat.

2022 őszétől teljes állásban magántanítással foglalkozom. A tanítás a hivatásom, így egyértelmű volt számomra, hogy amint befejezem a gimnáziumi tanárságot, teljes állásban magántanítással fogok foglalkozni.

Ha érdekel a módszerem és a Mecénátus kártyajáték, gyorsan képbe kerülhetsz ennek a rövid cikknek az elolvasásával: https://bit.ly/3AHmLjI

Bödecs András

Bödecs András

Az ELTE angol-kémia szakán szereztem középiskolai tanári diplomát. A tanítást hivatásomnak tekintem, így az egyetem mellett igyekeztem bővíteni pedagógiai eszköztáramat. A játékpedagógiától kezdve, a demokratikus nevelésen át a coachingig sikerült úgy módszereket megismernem, melyeket a tanári munkám során is előszeretettel alkalmazok. Szívügyem a tanulásmódszertan, melynek gyakorlása a tanítási-tanulási folyamat szerves részét képezi óráimon. A terület legfrissebb eredményeit magam is aktívan követem és saját tanulásomhoz is alkalmazom ezeket.

Kémiából speciálitásom az emelt szintű érettségire való felkészítés; ezt élvezem leginkább csinálni, de általános iskolai és gimnáziumi anyag gyakorlását és ismétlését is szívesen vállalom. Angolból a közép-és felsőfokú nyelvvizsgára felkészítést, vagy a hasonlóan magas szintű nyelvtudással rendelkező tanulók fejlesztését részesítem előnyben.